Created By:
Alice Rüttgeroth
Collecting for:
Insamlingsstiftelsen Choices allmänna arbete

En dag i taget, tillsammans!

Psykisk ohälsa ökar idag och vi ser att det finns ett stort behov av att hjälpa ungdomar i ett tidigt skede. Ditt bidrag hjälper oss i kampen mot psykisk ohälsa och missbruk bland barn och ungdomar.

Jag har alltid varit en glad, positiv och framåtriktad tjej med skrattat nära tillhands. Alltid älskat livet och vad det har erbjudit. Men någonstans tog det stopp, vid 15 års ålder började jag dra mig tillbaka. Jag började bli tyst, började tänka och började lägga mina tankar på helt andra saker. Det var som att jag sakta med säkert drogs ner i ett stort ångestmoln. Jag som alltid varit så glad blev nu helt tvärtemot. Jag somnade många kvällar i tårar utan en egentlig vetskap om varför, det är inte förrän nu när jag är lite äldre som jag börjar förstå. Jag började bli hemma alltmer från skolan då jag tyckte det var jobbigt att alltid behöva låtsas vara något som jag inte var. Min lycka som borde finnas, inifrån och ut, var som borta.
Än idag kämpar jag mot ångest men jag pratar väldigt öppet om den. Jag ser den inte som ett hinder på samma sätt. Jag vill att vi ska knäcka tabun om psykisk ohälsa, jag vill att vi ska ha förståelse och kanske ibland våga sträcka ut en hjälpande hand. Vi alla ska få känna hopp om våra liv, vi alla ska få känna att livet är värt varje sekund. Vi är alla värda att må bra!

Genom att låta Stiftelsen Choices läkar- och psykologstudenter utbilda skolelever om självmordsprevention och om kroppen samt hur den påverkas av alkohol, narkotika och tobak ger vi ungdomar kunskap och verktyg för att hantera psykisk ohälsa. Choice har i snart 10 år kämpat för att barn och unga ska få en bra start i vuxenlivet och tillsammans med er hoppas vi kunna hjälpa ännu fler!

Recent activity

  • Helena  Andersson Helena Andersson Donated 300 kr

    Känner så många som inte mår bra på olika sätt . Detta hjälper till lite grann

  • Amanda Nilsson Amanda Nilsson Donated 100 kr

  • Rose-Marie Oskarsson Rose-Marie Oskarsson Donated 100 kr

  • Anonymous User Anonymous User Donated 100 kr