Träna på din nivå och skänk en slant till kampen mot psykisk ohälsa ♥️

Donate
Created By:
Alexandra Lundqvist
Collecting for:
Insamlingsstiftelsen Choices allmänna arbete

Träna på din nivå och skänk en slant till kampen mot psykisk ohälsa ♥️

Psykisk ohälsa ökar idag och vi ser att det finns ett stort behov av att hjälpa ungdomar i ett tidigt skede. Ditt bidrag hjälper oss i kampen mot psykisk ohälsa och missbruk bland barn och ungdomar.

När jag fick frågan att starta en insamling så var svaret ett självklart Ja.

Idag har jag svaret att min första panikångestattack kom när jag var 14 år, jag har nämligen upplevt samma visa igen fast många år senare.

”Ring 112 eller hjälp mig med något, det känns som att själen lämnar mig”
(Somnade efter en stund av ren utmattning).

Där är en historia av många, idag har jag ångest VARJE DAG men utmanar den hela tiden. Ibland funkar det, ibland inte!

Jag har psykisk ohälsa i släkten så allt som händer inom och utanpå mig vid ångest har jag fått/får bra svar på hela tiden. Därför har jag nästan alltid valt bort medicin även fast jag har massa olika att hämta ut på apoteket.

Vad händer egentligen inom mig vid ångest?

- Det handlar oftast om yrsel, ytlig andning, svag, huvudvärk, trött, förvirrad, svårt att koncentrera mig, hjärtklappning, glömsk, skakig, ont i magen, smärta över bröstet, arg, gråter, vill bara kolla in i väggen, undviker sociala kontakter, känslorna förstärks, ont i nacke, äter onyttigt, stressar och mycket mycket mer.

Vid en panikångestattack är det helt annorlunda, känslor som är svåra att ta upp.

Jag har instället valt att utbilda mig till livsstilsrådgivare för att veta vad som händer inom mig och sen tränar jag otroligt varierat och mycket. Träning för min kan innebära allt från andningsövningar till långdistanslöpning. Träningen håller ångesten kontrollerad, och jag tränar alltid på den nivån så att jag mår bra av det.

Jag tror och vet att många med psykisk ohälsa kan få hjälp med träning i olika former istället för enkla mediciner från doktorn.

Recent activity

When donations are received, they'll show up here.