Vinden ska hjälpa dig stå och torka dem tårar som gråts även om världen e' kall. Vi har varann.

Donate
Created By:
Linnea Hultgren
Collecting for:
Insamlingsstiftelsen Choices allmänna arbete

Vinden ska hjälpa dig stå och torka dem tårar som gråts även om världen e' kall. Vi har varann.

När jag var 24år mötte jag den berömda "väggen" med en sjujävla smäll.Jag förstod inte vad som hände, jag blev sjukskriven, förlorade mitt jobb, stötte bort vänner och blev dessutom beordrad att äta en alldeles för hög dos av antidepressiv medicin.
Den skulle sedan komma att ge mig biverkningar som höga självmordstankar, ingen apiti och allt jag såg va mörkt. Jag grät konstant och var rädd.
En gång var jag så läskigt nära i att ta mitt liv att jag fick stoppa mig själv, för innerst inne ville jag bara att någon skulle säga "jag tar emot dig, det är okej att må dåligt".
Jag bad om hjälp istället för att göra som tankarna ville och några veckor senare fick jag dessa höga självmordstankar igen, jag låg på badrumsgolvet och skakade. Vart skulle jag ta vägen? Vad hände med mig?
Varför blir det såhär?Jag hamnade på psykakuten på akademiska och fick rätt mediciner som kunde dämpa min ångest. Det konstaterades då att jag led av en utmattningsdepression, mina självmordstankar kom alltså främst av att jag förlorat jobbet. Jobbet var min identitet.
Jag slutade vara ute, kunde inte åka bil/tåg/buss, jag orkade inte klä mig, vägrade svara när de ringde i telefonen så alla vårdkontakter fick maila mig. Jag blev socialt rädd, jag trodde att alla såg vilken svag och hemsk människa jag var som inte orkade dom alla andra.
Jag fick en tid hos en psykolog, dit gick jag 2-3 dagar i veckan, genomförde ett x antal behandlingar. Fick sedan börja äta rätt dos av medicinen och kunde se ett ytterst litet ljus igen.
Jag insåg att de jag hade önskat tidigare fanns, min sambo ställde upp i ur och skur, han hjälpte mig dagligen med allt ifrån hygien till mat och kärlek även fast jag bad honom hitta en ny tjej som kunde göra honom lycklig.
Min fina familj som också alltid fanns där fast att jag aldrig vågade vara helt ärlig med hur de var inne i mitt huvud.
Min bästa vän som också stod kvar trots att jag inte ville prata. Min största drivkraft blev sedan att vara öppen i sociala medier och visa att det är okej att inte va okej.
Jag märkte att jag inte var ensam, jag fick så mycket stöd, kärlek och styrka i alla mina inlägg som fick mig att verkligen förstå att detta är så nertystat.
Idag är det nästan 4,5år sen som jag bröt ihop och jag är fortfarande sjukskriven. Förr lyssnade jag på när människor tyckte att jag va svag som inte var som alla andra "stark och orka jobba, leva utan mediciner".
Saken är den att jag satte alla andra framför mig själv, jag hjälpte alla andra istället för mig själv, jag va ställde upp för alla andra och glömde mig själv.
Är man inte stark då? Jo tack du! Det är du.
Jag äter gärna mina mediciner för att orka, det är inget jag skäms över och skulle jag inte behöva vara sjukskriven så skulle jag heller inte vara det.
Jag visste inte va ångest var, jag har i efterhand förstått att jag haft panikångest och daglig ångest sen tonåren. Men jag önskar att skolan hade pratat om detta så att jag kanske hade kunnat få hjälp tidigare.
Jag hoppas att undervisningen i skolan idag ser annorlunda ut och att psykisk ohälsa uppmärksammas.
Jag hoppas att genom min historia kunna hjälpa någon att inte känna sig ensam.Vi kan tillsammans hjälpa varandra, jag är idag tacksam över att jag vågade vara öppen och att jag har min sambo, min familj och min bästa vän och min Insta-familj❤️
Tänk om alla som kallar oss med psykisk ohälsa svaga kunde förstå vilken kraft vi besitter. Då skulle alla tappa hakan! 🦸🏻‍♀️🦸🏽‍♂️
Så kan vi nu tillsammans starta en insamling för psykisk ohälsa så att psykisk ohälsa uppmärksammas? ❤️
Psykisk ohälsa ökar idag och vi ser att det finns ett stort behov av att hjälpa ungdomar i ett tidigt skede. Ditt bidrag hjälper oss i kampen mot psykisk ohälsa och missbruk bland barn och ungdomar.

Genom att låta Stiftelsen Choices läkar- och psykologstudenter utbilda skolelever om självmordsprevention och om kroppen samt hur den påverkas av alkohol, narkotika och tobak ger vi ungdomar kunskap och verktyg för att hantera psykisk ohälsa. Choice har i snart 10 år kämpat för att barn och unga ska få en bra start i vuxenlivet och tillsammans med er hoppas vi kunna hjälpa ännu fler!
Donate

550 kr
Collected

11% 5,000 kr

2
Donations

0
Days left

Recent activity

  • Roger Jansson Roger Jansson donated 500 kr

  • Pontus  Jansson Pontus Jansson donated 50 kr